Förälder hemma med sjukt barn

Här hittar du oss

Vi finns i många delar av landet och växer hela tiden. Längre ner kan du läsa mer om var du kan använda vår tjänst. Vi finns bland annat i:

Stockholm
Malmö
Göteborg

Hjälp hos dig

Sveriges mest omtyckta tjänst för hembesök

 I dagsläget finns vi i stora delar av Stockholm, Skåne och Västra Götaland 

Kan vi komma hem till dig? Kontrollera om ditt område täcks genom att skriva in ditt postnummer nedanför. Vi utökar vårt arbetsområde hela tiden och du kommer snart kunna boka hem våra läkare och sköterskor i fler delar av landet.

Vanliga frågor

Här kan du hitta svar på några vanliga frågor om hur hembesök, när det passar och när det är bättre att söka annan typ av vård.

 • Vilken typ av vård erbjuder Ally?

  Hos Ally kan du få hjälp med alla vanliga sjukdomar och besvär som behandlas på en lättakut eller vårdcentral. Vi kan hjälpa dig med exempelvis öroninflammation, ihållande hosta, luftvägsinfektion, hudutslag och allergi. Vi kan ta kapillära prover för att bedöma blodsocker, blodsocker och snabbsänka (CRP) samt skriva recept och sjukintyg vid behov.

 • Hur går ett hembesök till?

  Efter att du har bokat ett besök, beskrivit dina symtom och valt en tid kommer en läkare eller sköterska att matchas med dig och göra ett hembesök inom det tidsintervall du valt. Om du bokat en tid mellan kl 16-18 kan alltså läkaren eller sköterskan dyka upp någon gång däremellan. Kom ihåg att ha koll på telefonen då läkaren eller sköterskan kan behöva ringa dig om något inte går som planerat, till exempel att portkoden inte fungerar.

  Hembesök av läkare
  När du bokat kommer en legitimerad läkare hem till dig på den tid du bestämt. Och med sig har han eller hon allt som behövs för ett vanligt läkarbesök. Du undersöks och kan få recept eller sjukintyg direkt i hemmet.

  Hembesök av sköterska
  Ett hembesök av en sköterska efterföljs alltid av ett digitalt besök av en läkare. Sköterskan som kommer hem till dig ställer frågor om ditt allmäntillstånd, kontrollerar vitalparametrar och tar de prover som behövs för att du ska få rätt diagnos och behandling. När detta är gjort ringer ni tillsammans upp en av våra legitimerade läkare som ställer diagnos med hjälp av resultatet från den fysiska undersökningen.

  Om du är osäker på vilken typ av tjänst som passar, ring oss så hjälper vi dig boka rätt!

 • Hur förbereder jag ett hembesök?

  Förbered en lugn och ren plats inför ditt hembesök. Vi älskar din familj, dina vänner, dina grannar och dina husdjur men strävar efter att ge dig den bästa möjliga vården och att säkerställa din integritet. En trygg miljö möjliggör detta. Dubbelkolla också att dina kontaktuppgifter stämmer så att läkaren eller sköterskan kan få tag i dig om det skulle behövas.

 • När är det inte lämpligt att använda Ally?

  Vänd dig till en vårdcentral om du har långvariga eller kroniska besvär och önskar:

  • Utredning av kroppsliga eller psykiska besvär
  • Sjukskrivning eller förlängning av sjukskrivning
  • Laboratoriebaserad provtagning (venöst blodprov, urinprov, odlingar m.m.)

  Ring alltid 112 vid akuta, allvarliga eller livshotande situationer.