Boka en hälsokontroll och ta reda på hur din kropp mår på riktigt.

Högt blodtryck ger inte alltid symtom. Men om det inte behandlas
kan det leda till allvarliga sjukdomar som hjärtsvikt och blodpropp. Gör en
hälsokontroll hemma så kan vi upptäcka och förebygga sjukdomar.

✓ Riktiga undersökningar
✓ Träffsäkra diagnoser
✓ 495 kr för barn, 595 kr för vuxna

QR Code

Scanna QR-koden för att ladda ner appen och boka din hälsokontroll

Vi kontrollerar:

Blodtryck Puls Syresättning Blodsocker Hjärtljud Lungljud Mun & svalg Öron Blodtryck Puls Syresättning Blodsocker Hjärtljud Lungljud Mun & svalg Öron

Detta säger
våra patienter

“Under hälsokontrollen upptäcktes det att jag hade något förhöjt blodtryck. Jag har inte märkt av några symtom, men är glad över att det upptäcktes nu så att jag kan hålla bättre koll på det i framtiden”.

– Johan Sjöberg, Täby

Vanliga frågor om hälsokollen

 • Varför är det bra att göra en hälsokontroll även om jag är frisk?

  Det finns flera anledningar till varför det är bra att göra regelbundna hälsokontroller. I Sverige har till exempel nästan en tredjedel av den vuxna befolkningen högt blodtryck. Det ger i de flesta fall inga symtom, men medför långsiktiga risker. Ett förhöjt blodtryck som inte behandlas kan leda till allvarliga sjukdomar som hjärtsvikt och stroke.

  En annan sjukdom som vi kan upptäckas vid en hälsokontroll är diabetes. Så genom ett stick i fingret, som inte tar mer än några minuter, kan vi upptäcka om din blodsockernivå är förhöjd vilket kan tyda på begynnande eller manifest diabetes.

  Tidiga upptäckter av avvikande värden vara också vara en signal på att man bör ändra sina kost-, och motionsvanor, arbetsbelastning med mera.

 • Vad ingår i en hälsokontroll?

  Vi undersöker följande vid en hälsokontroll:

  Blodtryck
  I Sverige uppskattas 10-25 procent av den vuxna befolkningen ha förhöjt blodtryck. I de flesta fall ger förhöjt blodtryck inga symtom men medför långsiktiga risker, exempelvis ökad risk för hjärtinfarkt och stroke.

  Puls
  Den normala hjärtfrekvensen i vila ligger mellan 50-100 slag/min. Vid vissa sjukdomstillstånd kan pulsen bli onormalt låg eller hög. Om pulsen är onormal finns anledning för vidare utredning.

  Syresättning
  Syresättningen i blodet ligger normalt mellan 95-100 procent. Vid vissa sjukdomstillstånd som lungsjukdomar kan syremättnaden i blodet sjunka.

  Hjärta
  Hjärtljud spelas in med ett digitalt instrument för att höra om hjärtslagen är regelbundna och låter normalt. Avvikande resultat kan tyda på hjärtsjukdom och ska i sådana fall utredas vidare.

  Lungor
  Lungljud spelas in med digitalt instrument för att höra om lungljuden låter normalt. Avvikande resultat kan tyda på lungsjukdom och ska i sådana fall utredas vidare.

  Öron
  Hörselgång och trumhinna filmas med digitalt instrument för att bekräfta normala förhållanden och att inget som behöver åtgärdas finns, exempelvis vaxpropp.

  Mun och svalg
  Mun och svalg filmas med digitalt instrument för att bekräfta normala förhållanden.

  Blodsocker
  Blodsocker kontrolleras från ett blodprov som tas från ett stick i fingret, så kallat kapillär glukosmätning. Detta för att upptäcka om blodsockernivån är förhöjd vilket kan tyda på diabetes.

 • Tar ni några prover?

  I hälsoundersökningen ingår en kapillär glukosmätning vilket innebär att vi tar ett blodprov genom ett stick i fingret. Med ytterst små mängder blod kan vi upptäcka om blodsockernivån är förhöjd vilket kan tyda på diabetes.

 • Vad gör er hälsokontroll till den modernaste i Sverige?

  Som första och enda vårdgivare i Sverige använder Ally ett högteknologiskt medicinskt instrument i sina undersökningar. Instrumentet kopplas upp mot en smarttelefon som en sköterska har med sig till hembesöket. Längst fram på instrumentet sitter en kamera som spelar in film från hörselgång och hals och det är också möjligt att spela in hjärt- och ljudljud.
  Filmer och ljud från undersökningen kan en läkare på distans ta del av och gå igenom. Läkaren följer därefter upp undersökningen genom ett videosamtal med patienten.

 • Hur bokar jag?

  Snabbaste och smidigaste sättet att boka är via vår app. Du hittar Ally-appen i App Store och Google Play.

 • Vad kostar en kontroll?

  En hälsokontroll kostar 595 sek för vuxna över 18 år och yngre än 85 år.
  En hälsokontroll kostar 495 sek för personer under 18 år och äldre än 85 år.

Vilka träffar jag?

En sköterska fysiskt och en läkare digitalt

Det är två av oss du träffar när du bokar en hälsokontroll. Vi har alla stor erfarenhet av primärvård och jobbar i team för att hjälpa dig på bästa sätt. Med våra olika kompetenser ger vi dig trygg och personlig vård i en alltmer digitaliserad värld och är alltid redo att komma hem till dig när du behöver.

Läkare hos Ally som kommer på hembesök