Allys sköterska på hembesök hos äldre person

Få hembesök av en sköterska med läkare på videosamtal

Vi på Ally hjälper dig där du är – i köket eller i soffan. Sköterskan gör en undersökning av dig med hjälp av digitala instrument, som sedan läkaren använder i sin digitala diagnos.

✓ Riktiga undersökningar hemma hos dig
✓ Träffsäkra diagnoser
495 kr för barn, 595 kr för vuxna

Vad kan Ally
hjälpa till med?

Med Ally kan du få hjälp med alla vanliga sjukdomar och besvär som behandlas på en vårdcentral eller lättakut. Här är ett urval av vad vi kan hjälpa dig med:

Infektioner Huvudvärk Astma Nästäppa Feber Öroninflammation Hosta Muskel- och ledvärk Allergi Ont i öronen Insektsbett Halsont Hudutslag Sår Ryggont Infektioner Huvudvärk Astma Nästäppa Feber Öroninflammation Hosta Muskel- och ledvärk Allergi Ont i öronen Insektsbett Halsont Hudutslag Sår Ryggont

Trygg vård med hembesök

När man är sjuk eller har besvär vill man gärna slippa vistas bland folk eller sitta i ett väntrum. Därför erbjuder vi på Ally både hembesök av läkare och hembesök av en sköterska. När en sköterska kommer hem till dig görs en undersökning baserat på dina besvär. Sköterskan använder då olika digitala verktyg för att på ett enkelt sätt samarbeta med en läkare som kan göra en bedömning. När läkaren har gjort en bedömning blir du och sköterskan uppringd via ett videomöte. Du kan då få utskrivet eventuella sjukintyg eller recept. Om du skulle behöva ytterligare vård skickar läkaren informationen vidare till den vårdcentral du är listad hos så att du får hjälp med exempelvis en remiss.

Barn lyssnar på hjärta med stetoskop tillsammans med läkare
Chansa inte med din hälsa

Välj Teambesök för säker diagnos

Teambesök är ett smartare sätt att genomföra undersökningar som är tillgängligt för alla. En sköterska kommer till dig och tar prover och med hjälp av digitala instrument kan vi lyssna på hjärta och lungor, filma öron och hals, till exempel. Sedan ställer en läkare direkt en diagnos med hög träffsäkerhet i ett videomöte med dig och sköterskan. Enkelt, smidigt och tryggt.

Sköterska undersöker patient

Först i Sverige

Vårt teambesök är den första i Sverige i sitt slag. Vi tar tillgängligheten från den digitala vården och kombinerar det med säkerheten att ställa rätt diagnos från den fysiska. Tekniken är revolutionerande. Aldrig tidigare har en digital läkare kunnat lyssna på hjärta och lungor, filma hals eller öron på distans. På så sätt kan vårt team ställa träffsäkra diagnoser och sätta in rätt behandling. Smidigt, enkelt och tryggt för dig.

 • Vad kan vi hjälpa dig med?

  Ett hembesök av en sköterska ordineras alltid av en läkare som sedan följer upp dig via ett videobesök. Sköterskan får instruktioner av läkaren på vilka vitalparametrar som behöver kontrolleras och vilka snabbprover som behöver tas för att läkaren sedan ska kunna ställa en diagnos via ett videomöte.

  Vid dessa symtom passar ett besök med en fysisk undersökning av sköterska och digital diagnos av läkare:

  • Ont i öronen, rinnande öron, lockkänsla, nytillkommen hörselnedsättning
  • Det gör ont när du andas in djupt och du hostar upp slem och/eller är hes
  • Halsont, feber och svullna lymfkörtlar, sväljsvårigheter
  • Hudutslag, exempelvis svinkoppor, eksem, klåda och blåsor

  Kontakta oss via telefon om du är tveksam på ifall du behöver ett hembesök av läkare eller Hembesök av sköterska med läkare via länk, vi hjälper dig gärna!

 • Vad kan vi inte hjälpa till med?

  Om du har flera ospecifika och diffusa symtom som inte har ett uppenbart samband lämpar sig ett hembesök av en läkare bättre. Detta gäller även om du har smärta eller värk som kräver en fysisk läkarundersökning för att diagnostiseras.

  Kontakta oss via telefon om du är tveksam på ifall du behöver ett hembesök av läkare eller Hembesök av sköterska med läkare via länk, vi hjälper dig gärna!

 • Varför är det bra att få hem en sköterska före mitt digitala läkarbesök?

  Genom att skicka en sköterska hem till dig som kontrollerar vitalparametrar och tar snabbprover får läkaren en helt annan helhetsförståelse för dina symtom. Utan att ta snabbsänka (CRP) går det inte att se om du har en infektion i kroppen och inte heller om denna orsakats av bakterier eller virus, till exempel. 

  Det är viktigt att veta en sådan sak för läkaren då endast infektioner orsakade av bakterier går att behandla med antibiotika. Antibiotika är helt verkningslöst på en virusinfektion. Att få antibiotika förskrivet i onödan innebär onödiga biverkningar för dig som patient, såsom diarré och minskad mängd nyttiga bakterier i mage och tarm, samtidigt som det ökar risken för resistenta bakterier.

  För de sjukdomar och besvär där det lämpar sig med ett hembesök av en sköterska följt av ett digitalt läkarbesök, innebär det framförallt att du sparar in mycket pengar för samma typ av undersökning, diagnos och behandling som om du hade bokat hem en läkare istället.

 • Hur bokar jag ett besök?

  Du bokar ett Hembesök av sköterska med läkare via länk via vår app Ally som du hittar på App Store och Google Play.

  Ha gärna telefonen i närheten och svara på samtal även från okända eller anonyma nummer då det kan vara sköterskan eller läkaren som behöver komplettera med något, exempelvis portkod.

var finns ni?

Här kan du boka teambesök

Just nu kan du boka ett vårdteam med en sköterska som kommer hem till dig och en läkare på videolänk i dessa postorter:

Malmö · Göteborg · Stockholm · Djursholm · Danderyd · Stocksund · Solna · Sundbyberg · Bromma · Hägersten · Årsta · Enskede · Johanneshov · Nacka · Saltsjö-Duvnäs · Lidingö

Ally sköterska hemma hos patient