Våra priser

Hembesök av läkare: 1295 kr
Ett hembesök i lugn och ro från en erfaren och kvalificerad läkare med svensk läkarlegitimation. Våra läkare tar med sig allt som kan tänkas behövas för att diagnosticera dig på plats hemma hos dig.

Digitalt + fysiskt besök: 595 kr för vuxna, 495 kr för barn
En sköterska kommer till dig och tar prover och med hjälp av digitala instrument kan vi lyssna på hjärta och lungor, filma öron och hals, till exempel. Sedan ställer en läkare diagnos med hög träffsäkerhet i ett videomöte med dig och sköterskan.

 • Gäller frikort?

  Hembesök av läkare
  Frikort gäller inte för hembesök av läkare. Tjänsten är privatfinansierad och omfattas därmed inte av högkostnadsskydd eller frikort.

  Fysiskt + digitalt besök
  Frikort gäller för en del av besöket:

  • Hembesök av sköterska är en privatfinansierad tjänst, vilket innebär att frikort ej gäller för denna tjänst och priset är 495 kr oavsett ålder.
  • Digitalt besök av läkare är en del av vårdvalet i Region Sörmlands län. Patientavgiften om 100 kr räknas därmed till högkostnadsskyddet och frikort gäller. Det betyder att denna del av besöket kostar 0 kr för dig med frikort och för dig som är under 18 år eller över 85 år. För övriga är patientavgiften 100 kr.

  Kostnaden för fysiskt + digitalt besök kostar alltså totalt 495 – 595 kr.

 • Vad gäller vid avbokning?

  För besök hos Ally gäller avbokning senast 24 timmar före planerat besök. Ett uteblivet besök kostar 400 kr om du inte har ett giltigt skäl, oavsett om du har frikort eller inte.

  Giltigt skäl för sen avbokning eller ombokning
  Ibland händer det förstås saker som man inte vet om i förväg. Vi tar hänsyn till om orsaken till att du inte kan komma har stark koppling till din sjukdomsbild. Andra exempel på giltigt skäl kan vara att du eller ditt barn plötsligt blir sjuka, eller som i dessa dagar, får symtom på covid-19. Då ska du höra av dig så snart du kan till oss. Vid dessa situationer behöver du inte betala för ditt uteblivna besök.

Vad ingår i ett besök?

USP

Fysisk undersökning

Alla våra besök börjar med ett hembesök. Du får en grundlig fysisk undersökning så att vi kan ställa rätt diagnos.

USP

Snabbprover och vitalparametrar

Vi lyssnar på lungorna, mäter blodets syresättning och tar snabbsänka för att se om du har en infektion eller inflammation i kroppen, till exempel.

USP

Recept och intyg

När vi ställt diagnos hjälper våra läkare dig med råd om behandling samt recept och intyg vid behov.

Såhär kan du betala

Betalsätt

Hos Ally kan du betala med de flesta kredit- och betalkort, Swish samt faktura och delbetalning via Klarna.

Vad går pengarna till?

Merparten av kostnaden för ett hembesök går till vårdpersonalen och täcker resekostnader, medicinsk utrustning och snabbprover. En mindre del går till administration och vidareutveckling av tjänsten och plattformen.

Att ta sig till en läkarmottagning kan vara både tidskrävande och svårt. Kanske särskilt om du har små barn som är sjuka eller om du själv inte känner dig i form för att förflytta dig. Vårt mål är att göra läkare tillgängliga för patienterna, inte tvärtom.